×
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

 

NE YILLARDI BE !

Borsa hayatımda ilginç anılardan birisidir 2011 sonlarına doğru iddia oynar gibi Şampiyonluk beklentisi ile Fener hissesi almıştım 56-60 tl civarında bir maliyetin vardı.Spor hisseleri o yıllarda ciddi anlamda paralar kazandırıyordu özellikle de şampiyon olacak takımı kestirebilirsen o beklenti ile hisseler 2-3 katı gidebiliyordu.

Bizde biraz spor bilgimize güvenerek fener hissesi aldık öyleki kendim Gs’yilim.Gs’li olduğum halde işin içinde para varya fener’in bütün maçlarını izler olmuştum.

Fakat şu var o zamanlar ciddi anlamda her maç sonrasında hisselerde spor yönlü hareketler olurdu.O zamanları spor hissesi alanlar bunu çok iyi bilir derken Fenerbahçe maçlarını yenmeye ve şampiyonluk için en iddialı takım olmaya başlamıştı.

Hisseleride aynı hızda gidiyordu önce 70 sonra 80 sonra 90’derken Fenerbahçe tarihi rekorlara doğru yelken açmıştı bile!

Herkesin ağzında 3 haneli rakamlar dolanıyordu derken Fenerbahçe 100 TL olmuştu.Fakat öyleki herkes deli gibi Fenerbahçe hissesi alıyordu.

Çok iyi hatırlıyorum ben hisselerimş 103 tl’den şans eseri bozdurdum derken son maç Fener –Sivas maçıydı Fenr o maçı 4-2 yeni ve Şampiyon oldu ertesi gün -%10 çünkü beklenti bitmişti derken Fener hisseleri 70 lere kadar düştü.

O yıllarda koyu Fenerbahçeli olan bir arkadaşım 70 TL ‘de Fener hissesi aldığını söyledi.Ben de alıyımı almayımı derken almadım Sonre Şike olayı patlak verdi derke hissede 50 TL’de zor dengelendi.Arkadaşım hala satmamıştı.İnatla bu işten fener’in çabuk sıyrılacağını düşünüyordu.

Aslında anlamak istemediği şuydu ;

Sıyrılsada artık eski seviyelere gelmesi için biraz beklemesi gerekecektir çünkü yatırımcı artık ürkmüştü ve Fenerl almak istemiyordu Yabancı fonlar bile Fener almaya korkar oldu derken.

Fener o gün bugundür hala belini doğrultmuş değil.

Benim yıllar önce 103 tl’ye sattığım fener 7 yıl sonra 33 Tl ve arkadaşım hala satmadı satmadığı gibi Aldıkçada aldı.

Arkadaşlar unutmayın Bir hisse üzerinde operasyon olmuşsa uzun bir süre en azından güven endeksi yükselene kadar o hisseden uzak durmak lazım.Borsada duygusallığa yer yok.Duygusallık bizim en büyük düşmanımızdır.

 

ADEM AYAN

 

MENÜ

TATLIBİRLİK21

SON YORUMLAR

    Tweets

    TOP