×
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

AKSEN  2018/06 BİLANÇO ANALİZİ

AKSEN  güzel bir 2018 yılı geçiriyor.Şirketin karı 2017/6 -79,081,000 iken  eksiden artıya geçerek 2018/6’sınde 133,330, 000 olarak gerçekleşti

Şirketin dönem varlıkları 2017/6 dönemine göre %20 arttı..Duran varlıkları ise %35 ARTTI bu çok iyi bir sonuç.Toplam varlıkların aynı dönemde %30 artış göstermesi şirketin bir gelişim içinde olduğunu gösterir.

Kısa vadeli borçların aynı dönemde %10 düştü.Bu çok iyi özellikle dövizin arttığı böyle bir dönemde kısa vade borçları düşürmek pozitif.

Afrika pazarı olumlu yansıdı

Şirketin Büyüme politikasını olumlu ve sağlıklı buluyorum.İlerleyen dönemde de bu olumlu görüntünün devam etmesini bekliyorum.

Öz kaynak:2017/6 268,729  iken 2018/6: 1,816,419  %600 bir artış oldu.Bu çok iyi bir rakam yıllık bazda baktığımızda şirketin finansal olarak ne kadar doğru yönetildiğinin gösterir.Öz kaynak kontrolu bir şirketten en önemli unsurlardan birisidir.

Şirket Küllerinden yeniden doğdu

Satışlar bölümüne geçtiğimiz zaman 2017/6 satışlar  1,612,997  iken 2018/6 döneminde  %25  artarak 2,058,289  olarak gerçekleşti.Satış maliyetleri aynı döneme göre biraz arttı %10.civarında.

 Bunların yanında brüt kar Bir önceki yıla göre çok iyi artış gösterdi.Gayet olumlu

Şirket karının %100’ünü esas faaliyetlerinden elde etti .

 Favök:2017/6 -97,516 ,000  2018/6: 143,132 ,000 Eksiden artıya geçti.Favök karının bu kadar iyi olması şirketin için çok iyi bir durum.

Finansman giderleri aynı dönemde artmasına rağmen karın  yükselmesi olumlu

Bunun yanında hemen hemen geçen sene ödenen verginin 2 katı daha fazla vergi ödendi.

Şirketin 2018/6 aktif büyümesi %33 olarak gerçekleşti 2017/6 ise bu oran %8’lerdeydi.Aktif büyüme iyi bir artış gösterdi.Bu da şirketin büyüme potansiyelinin daha da geliştiğini gösterir.

Net satış satış büyümesi %23’lerden  %27’lere çıktı.Gayet olumlu

 F/k:4,54 olarak gerçekleşti.Geçen sene de aynı dönem de fk eksiydi .Piyasa ortalama olarak şirket son 1 senedir 8 ortalama ile işlem görüyor.Artık buna göre ne kadar pirim yapabilir tahmin etmek zor olmasa gerek

Aktif devir hızı hemen hemen aynı kaldı

Özsermaye karlılığını -%134’lerden %31’lere çıktı.Bu da çok olumlu.

Hisse başına kazanç -0,70’lerden 0,92’lere çıktı bu artık şirketin hisselerinin daha da değerli olduğunu gösterir.

Cari oran:0,81 olarak gerçekleşti.Bu da şirketin her 1 tl borç alması karşılığında Geride 0,89 tl’sinin olduğunu gösterir yani şirketin genel bu oram geçen yıla göre biraz arttı fakat bu oran istenilen yerde değil. Bu oran geçen sene 0,54’lerdeydı

Amortisman giderleri biraz artmış gibi duruyor fakat bu bu tarz şirketlerde arada olabilecek bir şey.İlerleyen dönemler için bunun şuan artması iyi.

Genel olarak bilançosu beklentiler ışığında güzel geldi.

ŞİRKET RESMEN KÜLLERİNDE YENİDEN DOĞDU

PD/DD:1,39

DEFTER DEĞERİ:2,96

FK:4,54

ADEM AYAN

MENÜ

TATLIBİRLİK21

SON YORUMLAR

    Tweets

    TOP